Info

Olen vuonna -86 syntynyt opiskelija, jolla on takanaan koulunkäyntiavustajan ammattiopinnot ja edessä vielä kolme vuotta luokanopettajan opintoja. Roolipelejä olen harrastanut 9-vuotiaasta lähtien ja niiden inspiroimana aloin kirjoittaa pari vuotta myöhemmin. Kirjoitan pääasiallisesti pidempiä tekstejä, mutta silloin tällöin kirjoitan myös novelleja. Tähän mennessä julkaistuja tekstejä: novelli antologiaan Arkielämän kokemuksia köyhyydestä, novelli Efemeros#2-lehteen (2009).

Fantasia on aina ollut minulle se kaikista läheisin kirjallisuuden muoto. Kenties olen todellisuuspakoinen, kenties romantikko. Raskaista teemoistaan huolimatta kirjani pyrkivät löytämään kurjuudenkin keskeltä valoisia asioita; lähimmäisenrakkautta, kunniaa, ylpeyttä sillä hyvällä tavalla, hyväsydämisyyttä… en jaksa lukea kurjuudesta kurjuuden perään enkä jaksa myöskään kirjoittaa siitä. Tästä huolimatta pyrin kirjoissani kuvaamaan maailmaa realistisena. Se tarkoittaa hyvien asioiden vastapainona kurjia asioita ja päin vastoin. Highfantasia lohikäärmeineen antaa tilaa hiljaisille noidille vaivihkaisine riitteineen. Jumalten olemassaolo on pelkkä kaikuva legenda ja suvussa sukupolvelta toiselle siirtyneessä miekassa ei takuulla ole taikaa.

Kirjoitan hahmovetoisesti. Yleisesti ottaen moni fantasiakirja keskittyy hahmojen ulkopuoliseen juoneen ja jättää hahmot vain suuremman tarinan kertojiksi, pelinappuloiksi keskellä mahtipontisten (tai vähemmän mahtipontisten) tapahtumien näyttämöä. Minä pyrin rakentamaan juonen hahmojen ja heidän ajatuksiensa ympärille. Ihminen on minun juoneni, ja kaikki mitä tapahtuu, tapahtuu hänen kauttaan.

Huolimatta fantasiapainotteisuudesta kirjoitan silloin tällöin myös muita tekstejä itseäni kehittääkseni. Tulevan kesän 2011 projektina vanhan fantasiaprojektin lisäksi on nuortenkirja koirista. Pääpiirteittäin idea on jo valmis, mutta yksityiskohdista en ole päässyt itseni kanssa lopulliseen sopimukseen.

Tämän blogin tarkoitus on pitää minut (ja seuraajani) kirjoilla siitä, missä etenen minkäkin kirjoitusprojektin yhteydessä. Sen on tarkoitus kannustaa ja inspiroida minua ja koota ajatuksiani luomisen suuren tuskan (hah!) äärellä.

Advertisement